B.A.P

B.A.P

FT Island

FT Island
Five Treasure Island

Thursday, March 3, 2011

ceritera : Mengapa Seorang Wanita Itu Menangis?

ASSALAMUALAIKUM SEMUA.....

2 hari tak menulis krna masalah internet tg agak sewel..haisshhh!! tapi,,skrg sudah OK..yeahhh!! =)
Actually,baru2 ni sy ada membaca sebuah majalah & sy terbaca mengenai perihal " Mengapa Seorang Wanita Itu Menangis?"


Disini sy nak kongsi dgn anda apa yg sy baca..

Seorang anak laki-laki bertanya pada ibunya: “Mengapa ibu menangis?” “Kerana aku seorang wanita,” jawab sang ibu. “Aku tidak mengerti,” kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata, “Dan kau tak akan pernah mengerti.”
Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, “Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?”
“Semua wanita menangis tanpa alasan,” hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, dan dia tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, “Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?”
Tuhan berkata: “Ketika aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menampung dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan keselesaan. Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang sering kali datang dari anak-anaknya. Aku memberinya kekerasan untuk menjadikannya tetap kental ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan keletihan tanpa mengeluh. Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya. Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya. Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi adakalanya menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu. Dan akhirnya, aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila diperlukan.”


Jadi,,jika anda melihat seorang wanita @ ibu menangis mengertilah hati & perasaannya..Dia menangis bkn krn dia lemah.. 
 
ASSALAMUALAIKUM SEMUA.....
 with love,
 

No comments:

Post a Comment